من نمیگم خود این واژه معنی نیمرخ نمیده.
از خودت نقل قول میکنم:
کی گفته نیمرخ معنی profile میده؟!
----------------------------------
اما این تنها معنی اون نیست. در واقع این از اون واژههاییه که توی زمینههای مختلف و جاهای مختلف معناهای مختلفی پیدا میکنه.
خوب بله اکثر واژهها چند تا معنی دارندَ باید دید که با توجه به جای به کار رفته اون وا\ه کدوم جایگز ین مناسب تر هستش و من هم اگر دقت کرد باشی ۸ تا معنی مختلف نقل قول کردم
با مراجعهی سادهای به تمام واژهنامههای معتبر (آنلاین و چاپی مثل همونایی که گفتم میبینیم علاوه بر این نیمرخ ، short description رو هم عنوان کردهن. یعنی توصیف کوتاه.
بله این هم یکی از معنی ّاش هست که تقریبا به خود نیم رخ هم نزدیک هستش
همین طور در مورد روانشناسی که گفتی:
Psychology. a description of behavioral and personality traits of a person compared with accepted norms or standards.
به معنی چکیده و خلاصهی سوابق (که معنی گذشته دقیق نیست براش!) یه بیمار.
خوب این که حرف من رو تایید میکنه چون دقیقا واژه ی جایگزین profile با همین معنی چکیده و خلاصه ی سوابق و مجموعه اطلاعاتی است که بیمار با اون اطلاعات شناخته میشود و توی همه ی کتاب های روانشناسی براش واژهی نیمرخ به کار رفته و در این جا هم ما میدونیم که profile دقیقا همچین چیزیه یعنی با داشتن profile مجموعهی اطلاعاتی رو داری که یک نفر رو میةونی بشناسی
چیزی هم که من گفتم به نقل از کتاب واژهنامه روانشناسی و زمینههای وابسته برگهی ۱۳۲ که کتاب مرجع و معروفترین کتاب واژگان در علوم روانشناسی هستش
و البته تو هیچکدوم از این واژهنامهها چه انگلیسی به انگلیسی و چه انگلیسی به فارسی نوشته نشده profile= مشخصات این رو هم که دقت کردی حتما؟
یعنی واژهی «مشخصات» از اعتبار بالقوهی «نیمرخ» رو هم برای جایگزین شدن به پروفایل نداره ولی چی میشه که مشخصات به کار میره با همون فرآیندی که من آخر این نوشته توضیح میٔهم تلاش میشه که بر اساس مفهوم و کارکرد و نه لزما معادل بودن به این نتیجه برسند یکسری که مشخصات رو به جای پروفایل به کار ببرند یعنی با همون استدلالی که نیمرخ پیشنهاد شده از طرف من که تازه در کتاب فرهنگ هم از قبل واژهی معادل هم بوده
فرایند گزینش واژهی «مشخصات» ساده و خوب بوده اومدن گفتن آقا ما اگر بخواهیم کسی رو بشناسیم یا کسی رو بشناسانیم باید ویژگیها (شاخصههای) اون فرد رو برشمریم به مجموعهی این شاخصها گفتند مشخصات. (که همونطور که گفم تحلیل بدی نیست) در صورتی که اگر به واژهی مشخص که مشخصات جمع مکسر عربی اون هست توی فرهنگ واژهها نگاه کنید نوشته معین شده. تمیز داده شده!!
میبینی که این معنی هیچ ربطی به مفهوم پروفایل نداره میخواهم بگم همون دلایلی که برای مناسب نبودن نیمرخ میاری برای مشخصات بیشتر صدق میکنه چون اولا نیمرخ توی واژهنامه هست (از انگلیسی به فارسی) ولی مشخصات نیست و دوم اینکه از فارسی به فارسی واژهی نیمرخ به مفهوم شناساسیی دلالت داره در صورتیکه واژهی مشخص(ات) به تمیز دادن و تشخیص دادن دلالت میکنه که یکی از نتایج غیر مستقیم تشخیص و بیان تفاوت میشه شناسایی (و نه مفهوم مستقیمش) در صورتیکه نیمرخ مستقیم تو فرهنگ ما برای همین منظور به کار میره
(که معنی گذشته دقیق نیست براش!)
در این مورد ۲ تا چیز می خواستم بگم:
ببین خیلی از جایگزین هایی که همین الان ما داریم به کار می بریمشون وقتی کمی بهش فکر می کنی دقیق نیستندَ ولی تبدیل به یک اصطلاح شدند و وقتی اون واژه رو به کار می بری دقیقا به همون مفهومی که میخواهیم اشاره میکنه مثال خیلی سادهاش هوایما هستش اگر دقت کنی میبینی که دقیق نیست چون خیلی چیزهایی دیگری هم هستند که توی هوا پیمایش انجام میدهند و وا\هی کلی هست و اونقدر دقیق نیست که بخواهد airplane رو خاص کنه اما جا افتاده و همه میدوننند این واژه به مفهوم airplane اشاره میکنهَ یا مثلا روزنامه و خیلی چیزهای دیگه....
دومین مساله هم مفهومی هستش که من بهش میگم گسترش دادن دایرهی کاربرد یک واژه حالا این یعنی چی؟ کافی هست که به واژهی web نگاه کنید تا ۲۰ سال پیش اصلا یکی از معنیّهاش تارجهاننما نبود اما نیامدند برای مفهوم تازهای که در جهان بوجود آمده واژهی تازهای بسازندَ کاری که کردند این بود که با تشبیه کردن وب به تار عنکبوت دامنهی کاربرد واژهی وب رو گسترش دادند و الان به هر کی بگی وب بیشتر یاد اینتنرتن و ... میافته تا تار عنکبوت
من فکر نمیکنم صرفا به خاطر این که «نیمرخ» معادل این واژه هست میتونیم به زمینه و جای کاربردش توجه نکنیم و اون رو به عنوان معادل profile در وردپرس بذاریم.
من هم هیچ وقت همچین فکری نکردم. من هم به جایگزین فکر کردم و هم به جای کاربردش و هم به مفهومی که بهش اشاره داره و بالاتر هم توضیح دادم که چرا نیمرخ مناسب هست
اما برای اینکه یکمی بازترش کنم باید ۲ تا پرسش رو مطرح کنم:
profile اینجا دقیقا چکار میکنه؟ یک سری اطلاعات یکسان و خاص رو (مثل نامَ نام خانوادگی و نشانی و عکس چهره ...) از یک فرد را به ما نشان میده و مجموعهی اطلاعاتی را آماده میکنه که ما با دیدن آنها اون فرد را میشناسیم یعنی کاری که روفایل میکنه در واقع دادن یکسری داده هستش که باعث می شناخت ما از اون فرد میشه در واقع فهرستی از ویژگیها (شاخصههای) اون فرد به ما داده میشه و ما از اون به بعد اون فرد را با همین ویژگیها (شاخصهها) است که خواهیم شناخت. این اطلاعات معمولا کمینه هستند یعنی به اندازهای هستند که یک شناخت در دامنهی هدف از فرد به ما بدهند و برای همین کمیت و کیفیت هر پروفایلی در هر جایی متفاوت هستش
حالا نیمرخ دقیقا به چی میگویند توی فارسی؟
به عکسی که از چهرهی فردی گرفته شده که همهی صورتش نیست و بخشی از صورتش هست ولی با این همه برای شناساسیی اون فرد کافی هستش. البته پیش از اینکه عکسی هم در کار باش ساللیان سال نیمرخ در فرهنک ما بوده و برای شناسایی افراد به کار میرفته یعنی حتی این واژه نیاز به گسترده کردن دامنهی کاربردش رو هم نداره چون اصلا هیمن معنی رو توی خودش داره با در نظر گرفتن مفهومی که پروفایل داره و توضیحاتی که دادم نیمرخ به ما شناختی میده از یک فرد که میتونه عکس باشه یا بیان ویژگیهای فرد که در کل موجب شناخت ما از اون فرد میشه