سلام دوستان ... شاید موضوع یکمی تکراری باشه ولی باید یک چاره ای اندیشید و یک تغییرات اساسی در سورس اصلی وردپرس ایجاد و یا مکاتبه ای با نویسنده اصلی این سی ام اس داشته باشیم .
شاید فقط افرادی که بالای 5.6 هزار بازدید در روز دارند متوجه حرف های من شوند . من سال های قبل از مامبو و جوملا استفاده میکردم و اصلا نمیدونستم سرور اختصاصی چی هست و سرور مجازی برای چیه و ...
30 تا 40 تومن میدادم و برای یک سال یک هاست خوب و پرسرعت خریداری میکردم و بازدیدم هم بین 10 تا 20 هزار در روز بود و یکبار هم اکانتم ساسپند نمیشد .
اما در سایت جدیدم به پیشنهاد یکی از دوستان از وردپرس استفاده کردم که اون موقع توی انجمن ها سوال کردم برای یک سایت عمومی و تفریحی چه سیستمی مناسب هست؟ اکثرا گفتند وردپرس ...
همه چیز خوب بود تا اینکه کم کم بازدیدم رسید به بالای 5 . 6 هزار! اولین بار اکانتم ساسپند شد . من گفتم شاید قالبم مشکل داره و از پوسته های استاندارد استفاده کردم . فرقی نکرد . با هاستینگم به مشکل جدی برخوردم به حدی که اصلا گفت دیگه اکانت رو باز نمیکنم و بک آپ هم نمیدم! بلاخره بک آپ رو با هزار مصیبت گرفتم و رفتم یه هاستی که مدعی بود چندین سایت سنگین رو همزمان میتونه پشتیبانی کنه .
این هم یک ماه گذشت و وقتی بازدیدم رسید بالای 10 هزار ، اکانت رو بست .خلاصه 2.3 تا هاست دیگه هم تست کردم و همگی گفتند بیش از حد رم و سی پی یو مصرف میکنی و اکانت رو میبستند .
گفتم یک اکانت وی پی اس بگیرم با رم 512 و سی پی یو بالا .یک مدتی خوب بود ولی هر ساعتی در روز تعداد یوزر های آنلاین به بالای 50 نفر میرسید ، به یکباره رم میرفت روی 100 درصد و در حالت عادی هم همیشه بالای 50 . 60 درصد رم سرور رو اشغال میکرد .
لود سرور هم همینطور ، زمانی که آنلاین ها بالا بودند ، اون هم بالا میرفت ولی نه به اندازه رم .
خلاصه سرور رو ارتقا دادم و رم 1024 + Core 2 Couad گرفتم که خیلی بهتر بود .اینبار در حالت عادی 30 تا 35 درصد رم سرور اشغال میشد و الان که 80 . 90 نفر انلاین دارم و حدود 15 هزار بازدید روزانه باز هم دائما سرور دائون میشه . یعنی به محض آنلاین شدن بالای 80 . 90 نفر ريال به شکل عجیبی رم میره روی 100 درصد .
موارد و توصیه هایی که خیلی شنیدم و در صدها انجمن خوندم و رعایت کردم:استفاده از پوسته استاندارد و حتی پوسته پیشفرض بدون تبلیغ و پلاگین و ...
استفاده از برچسب های کم و حتی پوسته های بدون نمایش برچسب
حذف پلاگین های اضافه
حذف رونوشت پست ها
نصب انواع پلاگین ها و تست بصورت تک تک و یا با هم (برای دیدن تاثیر):
wp-cache
wp-super cache
wp-optimize
db-cahche
cb-optimize
Delet-revision
db-cache relouded
و انواع و اقسام توصیه ها و ترفند ها . از جمله ریپیر و اوپتیمایز و چک دیتابیس
حذف همه پلاگین های آمار گیری
آپدیت آخرین ورژن های جدید وردپرس
خلاصه همه این کارها نهایتا ، فقط 2 تا 5 درصد باعث کم شدن مصرف رم شدند . و عملا تاثیر خاصی نداشتند
در نهایت با توجه به اینکه الان هم باز سایتم دائون هست ، به این نتیجه رسیدم که ای کاش هیچ وقت از وردپرس استفاده نمیکردم .شاید وردپرس برای وبلاگ نویسی راحت و ساده باشه ، اما برای سایت های خبری و تفریحی با بازدید بالای 5 هزار به هیچ عنوان مناسب نیست و اینجا از همه دوستان که تازه قصد راه اندازی سایت دارند ، توصیه میکنم به هیچ وجه از وردپرس برای سایت خودشون استفاده نکنند گرنه مجبور به اجاره یک دیتاسنتر اختصاصی برای سایتشون خواهند شد!
این رو هم بگم که کافیه جمله مصرف رم در وردپرس رو در گوگل سرچ کنید تا مشکل صدها نفر مثل من برسید .
در پایان امیدوارم طراحان اصلی این CMS یک فکری به حال این مصرف عجیب و نامتعارف آن داشته باشند.
البته تاجایی که من اطلاع دارم ورژن های اولیه وردپرس چنین مشکلی نداشتند و اگر از افرادی که 2.3 سال قبل از وردپرس استفاده میکردند و هنوز اپدیت نکردند ، بپرسید ، چنین مشکلی رو یا ندارند و یا کمتر دارند.