صحیفه .نت http://www.sahifeh.net جدیدترین وب سایتی هست که نسخه ازمایشی ان در نمایشگاه رسانه های دیجیتال رونمایی خواهد شد. سایت صحیفه با سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی شده است.
برای انتخاب سیستم مدیریت محتوای وردپرس شاید بالغ بر 20 ساعت تحقیق کردم تا بتوانیم سیستمی را انتخاب کنم که از همه نظر خواسته هایم را بر اورده کند. سیستم مدیریت محتوای وردپرس تنها سیستمی بود که مشکل سازگاری ان با زبان فارسی به کلی حل شده و تیم قدرتمندی همانند تیم وردپرس فارسی ان را پشتیبانی می کند. اگرچه سیستم های مدیریت محتوایی همانند دروپال به لطف تیم های جدید و دوستان همانند اقا سینا مشکل تاریخ ان حل ده اما برای جستجو ان الخصوص جستجوی حرفهای عربی ی ، ک و اعداد 4 و 6 عربی حل نشده و دروپا در پیدا کردن این حروف در زبان فارسی مشکل دارد. صحیفه .نت وب سایتی هست که بالغ بر 6-7 هزار پست در ان وجود دارد و بسیار مهم هست که در انتخاب سیستم مدیریت محتوا به شدت دقت می شد. لازم به ذکر هست که بگویم در حال حاضر هم برخی محدودیت ها هم به خاطر استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس داریم اما مزیت هایی که نسبت به سیستم های دیگر دارد میتوانم بگویم کاستی هایش را جبران کرده است.
چگونه سایت را طراحی کردم
خوب برای این سایت از یک قالب اختصاصی استفاده شده است. ابتدا طرح قالب در فتوشاپ طراحی شد و سپس برای ان طرح اولیه قالبی برای استفاده در سیستم مدیریت محتوا وردپرس طراحی شد.
اصولا به شخصه کمتر کسی را دیده ام که به خواهد یک قالب برای وردپرس را از صفر طراحی کند. قالب های خامی وجود دارد برای وردپرس که طراحان قالب وردپرس اغلب از انها برای طراحی استفاده می کنند البته خیلی از افراد هم با استفاده از نرم افزار هایی مانند ارتیستر و یا دریمویر و ... استفاده می کنند شما می توانید قالب خام واردپرس را از اینجا دریافت کنید
چگونه می توان کادر جستجو در صفحه اول سایت داشت
برای اینکار باید از کد زیر برای فراخوانی تابع جستجو وردپرس استفاده کرد . از کد زیر می توانید در هرجایی اط صفحه که خواستید استفاده کنید .
<form method="get" id="searchform" action="<?php bloginfo('home'); ?>/">
<div><input type="text" value="<?php echo wp_specialchars($s, 1); ?>" name="s" id="s" />
<input type="submit" id="searchsubmit" style="margin-right:-5px;" value="<?php _e('Search','sahifeh');?>" />
چگونه یک کیبورد مجازی برای سایت داشته باشیم
برای اینکار من از راه حلی که این سایت معرفی کرده است استفاده کردم در این سایت شما می توانید به صورت کامل یاد بگیرید چگونه یک کیبورد در صفحه سایت خود داشت باشید.
چند زبانه
با وردپرس چندکاربره به راحتی می توان یک سایت با چند زبان راه اندازی کرد اما متاسفانه این قابلیت وردپرس دارای اشکالاتی هست که به شخصه ترجیح دادم از این قابلیت استفاده نکنم . البته افزونه هایی در این مورد وجو دارد که با زبان فارسی هم به خوبی کار می کرد اما متاسفانه به دلیل اینکه حجم اطلاعات زیاد بود و اگر می خواستم انها در یک دیتا بیس بگتنم منطورم زبان های عربی و انگلیسی مصلما بعد ها به مشکلاتی چون حجیم بودن دیتا بیس و کندی سایت مواجه می شدیم .
برای انکه بتوانم دربرگه ها منو ایجاد کنم و ان را به صفحه ای در سایت دیگر لینک بدهم . از افزونه به نام page link to استفاده کردم این افزونه شما را قادر خواهدساخت که بتوانید برگه ای بسازید و ان را به یک صفحه دیگه از سایت دیگر لینک بکنید.
برای ساخت صفحه ارتباط با ما از افزونه contact form7 استفاده کردم .
برای اینکه در سایت بتوان امکاناتی همچون هایلایت کردن کلمه جستجو شده ، لاگ کلمات جستجو شده ، بازگشت به صفحه نتایج جستجو ، ایندکس کردن اطلاعات ، استفاده از کش برای جستجو های قبلی و... باید از افزونه ای استفاده می کردم که از unicode استفاده می کرد تنها افزونه ای که در وردپرس وجود دارد و تمام کار های بالا را به راحتی انجام می دهد search-unlishead هست . البته به تازگی با افزونه ای دیگر پیدا کردم که به تازگی با یونیکد سازگار شده است .
از CSS برای درست کردن صفحه پرینت استفاده کرده ام
وبگاه صحیفه .نت دارای بخشی به نام وبلاگ هست که برای پیاده سازی این وبلاگ از یک وردپرس دیگر استفاده شده اما قالب طوری طراحی شده است که کاربر احساس رفتن به سایتی دیگر نمی کند.
در صفحه فهرست سایت صحیفه.نت با استفاده از جی کوئری و همچنینی از تابع فراخوانی لیست الفبایی دسته بندی ها استفاده شده است.
همانطور که در صفحه فهرست مشاهده می کنید با استفاده از جی کوئری فراخوانی لیستی مطالب سایت را پیاده سازی شده است
اگر در سایت دقت کرده باشید حتما وقتی در سایت جستجو کردید و بر روی یکی از مطالب کلیک کرده باشید، در مطالب با مواردی که در عکس زیر می بینید روبرو می شوید برای ان که بتوانم انهارا پیاده سازی کنم از taxonomie در وردپرس استفاده کرده ام . به جرات می توان بگویم یکی از کاربردی ترین مواردی است که وردپرس در نسخه شماره 3 خود اورده است و خیلی کمتر از ان استفاده می شود.
از افزونه page navi برای پیاده سازی صفحه بندی استفاده کرده ام
به زودی سعی خواهم کرد این مطلب را تکمیل تر کنم تا دوستانی که علاقمند هستند چنین سایتی را طراحی کنند بتوانند از این مطلب به عنوان یک مرجع خوب استفاده کنند.
از اینکه وقت خود را برای خواند این مطلب گذاشتید بسیار سپاسگذارم ، سپاسگذارتان می شوم اگر نظر خود را در مورد این سایت و راهکار های خود برای بهبود این سایت را برای بنده http://www.modaser.com ارسال نمایید باتشکر